Bitkisel Yağlar (Bölüm 1)

Biyokimyaya kısa bir bakış

Biraz biyokimya ile başlayalım, böylece genel bir anlayışa sahip olursunuz ve neden bahsettiğimi anlarsınız.

Bitkisel yağlar, sözde lipitler arasındadır ve suda çözünmezler. Esas olarak trigliseridlerden (3 yağ asidi + 1 gliserin molekülü) oluşurlar ve – yağa bağlı olarak – az ya da çok vitaminler, fitosteroller veya lesitinler gibi eşlik eden maddeler içerirler.

Yağ asitleri cildimizde doğal olarak bulunur ve onları korur, örn. aşırı nem kaybından, ancak cildi kapatmadan. Bitkisel yağların cilt bakımı için harika olmasının nedeni budur (cildi bir film gibi kaplayan ve sonra tekrar yıkanan mineral yağlardan çok farklıdır).

Yağ asitleri ayrıca bir yağın “profilini” (erime noktası, raf ömrü, cilt hissi, etki …) belirler. En iyi bilinen ve en yaygın olanları oleik asit, linoleik asit ve palmitik asittir.

Cilt Bakımında Bitkisel Yağlar

Saf bir yağ kullanmak istiyorsanız, kesinlikle aşağıdakileri dikkate almalısınız:

Cildinizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış bir yağ veya farklı yağların bir karışımı seçin. Yağ asitleri ve beraberindeki yağ bileşimlerine bağlı olarak, tüm yağlar çok farklı özelliklere sahiptir. Her yağ her cilt için eşit derecede uygun değildir. Açıklamaları okuyun ve bunları deneyin.
Yağları daima nemli cilde uygulayın, örn. duştan sonra veya yüz toniği kullandıktan sonra (saf hidrosoller de harikadır).
Gündüz güneş ışığına maruz kalacağından ve ciltte oksitlenebileceğinden, lütfen yalnızca birçok çoklu doymamış yağ asidi içeren hassas yağları gece kullanın.

3 thoughts on “Bitkisel Yağlar (Bölüm 1)”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Scroll to Top