Bunsuz olmaz: Sabun Yapımı Favorilerim

Sabun Yapımı kolaydır. Video çekmek o kadar zor değil ama kesmeği beni delirtiyor… 🙁

Size tamamen boşta bırakmak istemediğim için biraz metin ağrı yazıları hazırlanıyorum. Farklı temalar olacak: sabun hakkında, cilt bakımı ve saç bakımı hakkında. Her zaman gibi özel bir isteğiniz varsa, yorum olarak bırakın.

Video kesmeği işi de bir çözüm bulmaya çalışıyorum: Yaz tatilde oğlum onu öğrenmek istiyor 😀 Hadi bakalım 😉

Bunsuz Olmaz: Sabun Yapımı Favorilerim

Uzun zaman doğal sabun yapıyorum fakat ne kadar değişik şeyleri de görürsem ya da yapıyorsam bazı şeylerden vazgeçemiyorum.

Geçen yazıda temel ihtiyaçlardan bahsettim, o yazı kaçırdısanız burada bulabilirsiniz. Ondan bunlara bugün girmek istemiyorum.

Favori Yağlarım

Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve hint yağı olmadan sabun yapamıyorum. Bu üç yağlar müthiş sabun yapıyorlar, zeytinyağı bile tek başında inanilmaz güzel ve farklı bir sabun yaratır, hindistan cevizi yağı ilave ediyorsanız sertliği da artırıyor ve hint yağı da katarsanız bence en mükemmel doğal sabun ortaya çıkar. 🙂 Favori tariflerim aşağıda bulabilirsiniz.

Favori Esanslarım

Kokusuz sabun çok güzel, özellikle iyi dinlenmiş saf zeytinyağlı sabunun özel has bir kokusu var. Hmmm…

Ama bazen insan biraz koku ister: CP (soğuk imalat) esanslarım arasında ki favorim Love & Life esansı, bu perfümlü koku hem ferah hem tatlı hem neşeli oluyor, gerçekten müthiş. Ünlü amerikalı bir iç çamaşır markaların perfümleri seviyorsanız bunu tavsiye ediyorum 😉

CP esanslarında ki diğer severek kullandığım esansları: Rose of Isparta ve Sugared Vanilla.

Favori Uçucu Yağlarım

Hem taşıyan özellikleri neden ile hem koku neden ile Itır Yağı, Lavanta Yağı ve Portakal Yağı seviyorum, biraz daha erkeksi bir dokunuş elde edilmek istiyorsanız onları biraz Biberiye Yağı ile kombine edin.

Favori Renklerim

Kısaca mavi hastasıyım 😉 Mavi, turkuaz benim aşkımdır. Bu yüzden tabi ki ultramarin mavisi ve mavi / yeşil tonlu sedefleri kullanmaya çok seviyorum. En güzel renk koyu mavi renk ultramarin mavi ile elde edebilirsiniz, turkuaz için Frozen sedefi tavsiye ediyorum ve Cam Göbek ile müthiş bir açık yeşil ton oluyor. Unutmayın sedefleri ve oksitleri de bir biri ile kombine edebilirsiniz. 😉

Doğal sabunda örnekleri

 

6 thoughts on “Bunsuz olmaz: Sabun Yapımı Favorilerim”

  1. Nesrin Mete

    merhaba bende size bir soru soracaktım sizin tarifinizle zeytinyağı sabunu yaptım çok güzel oldu 3 aya yakın kuruttum fakat kullanırken sabunlukta arap sabunu gibi oluyor eriyor ne yapmak gerekli erimmesi için?

    taşakkürler

    1. Saf zeytinyağlı sabun gliserin dolu oluyor, ondan bu “eritme” oluyor. İçindeki gliserin nemi bağlı sabun vıcık oluyor. En güzel yöntemi, sabunu en az 1 sene kurutun :o. Sabırınız yetmiyorsa, sabun yaparken kullandığınız su miktarı en fazla %30 azaltabilirsiniz, sodyum laktat kullanabilirsiniz, hindistan cevizi yağı ilave edebilirsiniz, ve en önemli kullanırken sabunuz suda bekletmeyin.

  2. Evde yaptığım sabun kuruyup kalıptan çıkarsıktan sonra bir kısmı beyaz oldu neden olur acaba? Ne yapmalıyım?

    1. Büyük ihtimal ile küllenme oldu, bunun görünüm dışında bir zararı yok. Oluşumu azaltmak için sabun dökdükten sonra örtün yada 10 dakikadan sonra üst yüzeyi kolonya ile islatın.

  3. Merhaba,yağlı ya da kuru saçlar için tavsiye edeceğiniz bir yağ var mıdır sabunda? zeytinyağı,hintyağı,hindistancevizi,badem yağı,kakao yağından yaptığım sabun kuru olan saçlarımda kepek yaptı,neden olabilir?

    1. Kuru saçlar için avokado yağı ya da jojoba yağı tavsiyem. Yağlı saçlar için hint, hindistan cevizi yağı ve hint yağı iyidir. Aklınıza ama lütfen tutun şampuan gibi sonuçları almak çok zor, özellikle su kalitesi sonuçları çok etkileniyor. Genelde son adım olarak saçlarınızı sirkeli su ile durulmanız gerekir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Scroll to Top