Menü Kapat

Alcohol (denat.)

Alkol’dur (Etanol)

Bu bileşenin kozmetik ürünlerdeki işlevleri

ASTRİNGENT
Cildi birlikte çizer / cilt yüzeyini yoğunlaştırır

ANTİMİKROBİYAL
Mikroorganizmaların (örneğin bakteri ve mantarlar) büyümesini engeller

ÇÖZÜCÜ
Diğer maddeleri çözelti haline getirir

PARFÜMERAL
Bir ürünün kokusunu iyileştirir ve / veya cilde parfüm verir.

KÖPÜK AZALTMA
Kozmetik ürünlerin üretimi veya kullanımı sırasında köpük oluşumunu engeller

VİSKOZİTE
Kozmetik ürünlerin viskozitesini (tokluğunu) artırır veya azaltır

 

Kozmetikte
Makyaj, losyonlar, toner/tonik, eau de toilette, eau de parfum, deodorantlar, tıraş sonrası ürünler, cilt ve diş bakım ürünleri, fluidler ve diğerleri.

Kozmetikte kullanım hakkında temel bilgiler
Alkol, kokusuz bir çözücü görevi görür. Deodorantlarda ve tıraş sonrası ferahlatıcı ve hoş bir serinletici etkiye sahiptir. Parfümlerde alkol koku izlenimini destekler; tüm parfüm yağları çok kolay çözünür ve böylece optimum kokusunu geliştirebilir. Ek olarak, alkolün kozmetik ürünlerdeki korumayı destekleyici bir etkisi (% 10’a kadar) veya bitmiş ürün üzerinde tam bir koruyucu etkisi (% 15 ila 20 aralığında) vardır. Alkol çok uçucu olduğu ve hızla dağıldığı için ciltte sadece kısa bir süre kalır.

Alkol, çeşitli ürünlerde aşağıdaki konsantrasyonlarda kullanılmaktadır:
Esas olarak parfümlerde parfüm yağlarını (yaklaşık% 80’e kadar), antimikrobiyal işlevi olan veya büzücü (cilt arındırıcı) etkisi olan tıraş sonrası (yaklaşık% 60’a kadar), deodorantlarda (roll-ons ve pompalar) ve deodorant spreyler, malzemeleri çözmek ve tazelik etkisi için (yaklaşık% 40 ila% 80), boya öncüllerini çözmek için saç renklerinde (yaklaşık% 5 ila 12) ve kullanıma hazır ağızda ağız bakımı içinde durulama solüsyonları (% 10’a kadar) ve gargara konsantreleri (% 25’e kadar).

Saç bakımında da alkol öncelikle bileşenleri çözmek için kullanılır; ayrıca saç ürününün kurutma davranışını ve ürün performansını destekler. Aerosollerde alkol esas olarak saç cilalarında ve spreylerde (% 60’a kadar) ve sadece köpüklerde daha düşük konsantrasyonlarda (yaklaşık% 5) oluşur. Pompalı püskürtücülü (yaklaşık% 40) saç ürünlerinde, saç jelleri ve saç sertleştirici ajanlarda (yaklaşık% 2 ila yaklaşık% 20) şekillendirici polimerleri saç ucu sıvısında (yaklaşık% 15) çözmek için kullanılır. aktif içerik.

Alkoller genellikle alifatik ve alisiklik doymuş ve doymamış hidrokarbonların hidroksi türevleridir. Sistematik isimler, -ol sonu eklenerek ana hidrokarbonların isimlerinden türetilir. Molekülün içerdiği OH gruplarının sayısına göre monohidrik, dihidrik (dioller) veya trihidrik alkollerden (trioller) söz edilir. OH grubunun / gruplarının molekül içindeki konumuna bağlı olarak, birincil, ikincil ve üçüncül alkoller arasında bir ayrım yapılır.

Kozmetik ürünlerde kullanılan ana bileşenler aşağıdaki alkollerdir: etil alkol (etanol) ve izopropil alkol (izopropanol) ile polihidrik alkoller gliserin (gliserol), propilen glikol, butilen glikol, pentilen glikol ve heksilen glikol.

Aşağıdaki madde gruplarına aittir

Antibakteriyel ajanlar

Antiperspirant etken maddeler / Büzücüler

Çözücü

Parfüm / Kokular

Kalınlaştırıcı / Kıvam düzenleyici

Related Entries