Menü Kapat

Gliserin

INCI: glycerin

CAS – No.: 56-81-5

Görevi: Nemlendirici

Çözünebilirlik: su da çözünür

Kullanım Alanları: Kremler/Losyonlar, Saç Ürünler, Temizleyiciler

Çalışma prensibi çok kolay, etrafında ki nemi kendine doğru çeker. Bu yüzden yüksek miktarda kullanmaya tavsiye etmiyoruz, cildi böyle da kurutabilir. Cilde ki nemi kendine doğru çekilebilir.

Cildimizde gliserin doğal olarak da bulunur. Gliserin genelikle cildimizin koruma fonksiyonu desteklenir ve cildimizi esnek tutuyor. Her cilde uygundur, tahriş edici içeriklerin etkisi azaltır.

Saç ürünlerde de kullanılır, özellikle bukle saç için uygundur.

Genelde %2-3 arasında kremlerde kullanılır. Özel çok kuru krem tipleri (ayak kremi örneğin) %10a kadar kullanabilir. Bunun dışında %5 üzere kullanıyorsanız ürüne bağlı hem yapış yapış yapabilir hem terleme için sebep oluyor.

Formülasyonlarda su fazıya aittir ve su ile ısılanır. Emülsiyonları desteklenir.

NOT: Saf gliserin sürüyorsanız hafif ısınma hissi yaratır, bunu özellikle yenilenebilir masaj yağlarda kullanılır. Tadı acayip tatlıdır.

Related Entries