Menü Kapat

INCI

INCI isimleri (International Nomenclature Cosmetic Ingredient), kozmetik bileşenleri tanımlamak için uluslararası olarak tanınan sistematik isimlerdir.

INCI isimleri bilimsel isimler, Latince isimler ve İngilizce kelimelere dayanmaktadır.

INCI adlandırma sistemi dünya çapında kullanılmaktadır.

Sistem, dünyanın farklı yerlerinde başka bir şey olarak biliniyor olsalar bile, bileşenlerin tanımlanmasını kolaylaştırır.

İçeriğe bağlı olarak, genel ad ve INCI adı aynı olabilir veya çok farklı olabilir.

Örneğin, kostik için INCI adı ve genel adı her ikisi de “sodyum hidroksit” dir.

INCI isimleri aynı zamanda ürünü marka adı olarak da bilinen “ticari isim” den ayırt etmeye yardımcı olur.

Örnek:

Ticari Adı: Sert Sabun Yağı Karışımı

Yaygın İsim: Hindistan Cevizi Yağı, Palmiye Yağı, Zeytinyağı, Kanola Yağı, E Vitamini

INCI Adı: Cocos Nucifera (Hindistan Cevizi) Oil, Elaeis guineensis (Palm) Oil, Olea Europaea (Zeytin) Fruit Oil, Canola Oil, Tocepherol