Menü Kapat

Yağlar’da RBD ne demek? | Sabun Atölye Live Bölüm 18

Posted in blog, doğal sabun, hammaddeler, kozmetik, SA Live, sorularınız, videolu

Hindistan Cevizi yağı kozmetik için alırken büyük ihtimal ile ilk defa RBD okdunuz, bu ne demektir?

RBD, her zaman gibi 😉 İngilizce bir terimdir.

R = refined, yani arındırmış

B = bleached, renk azalmış ve

D = deodorized, koku azalmış demek.

Kısaca RBD olan bir yağın rengi, koku ve istemeyen parçalar miktarı azalmış ve bir standarta getirmiş. Bu özellikle kozmetik ürünleri için önemlidir ve organik uygun olanları da var.

RBD neden yapılır?

  • raf ömrü uzatır
  • standard ürün elde edilir
  • çıkan ürünün rengi etkilenmez
  • çıkan ürünün kokuyu etkilenmez

RBD nasıl yapılır?

Paylaşmaya unutmayın

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir