“Kokulu Sabunlar: Green Tea” için 18 yorum

    1. Sodyum laktat sabunu daha sert ve bu yüzden daha dayanıklı yapıyor. Koymaya şart değil ama tavsiyem.

      1. Peki sofra tuzu yada stearik asit koyulması da sertleştirir mi? aynı işlemi görür mü yoksa illa sodyum laktat mı kullanmamız gerekiyor sertlik için.

        1. Hem tuz hem stearik asit sabun sertleşiyor, bu doğru, ama ikiside aynı anda köpüğü kesiyorlar.
          Sodium laktat bunu yapmıyor. Kimyasal diye korkuyorsan, korkmanız gerekmez, sodium laktat süt tuzudur.

          1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bugün standart yağ karışımınızı kullanarak doğal sabun yapımı 1 video daki sabunu döktüm. İlk sabunumdu çok heyecanlıydı :)) Sizin tarifinizden farklı olarak 1 çay kaşığı stearik asit kullandım . fakat içinde erimedi küçük topakçıklar halinde kaldı bir şey olur mu öyle olmasından??

          2. İlk olarak lütfen yeni başlayan olarak tarifleri değiştirmeyin. Stearik asit ilave yapmak istiyorsanız, onu yağlar ile eritmeniz gerekir. Bir tarifdeki yağ miktarı (stearik asit bir yağ asidi) değiştiriyorsanız kostik miktarı da değiştirmesi gerekir.
            Şanlısınız stearik asit boncukları sabununuzda sadece dokusu farklı yaratı, başka bir yan etkisi yok yalnış kullanımdan.

          3. Merhaba,bu tariften sodyum laktatı çıkartırsak,formül bozulurmu?

          4. Bozulmaz, sabun sadece biraz daha uzun zamanı yumuşak kalacak.

  1. Merhaba sizi yeni tanıdım bilgileriniz için teşekkürer.soğuk sabun yaparken sodyum laktak kullanmak sabunun daha hızlımı karşılaşmasını sağlıyor.kać gün beklemek gerekiyor

    1. Sodyum laktat daha sert bir sabun elde ediliyor, yani soğuk imalat sabun daha çabuk kalıptan çıkartabilirsiniz ve aynı zamanı da daha az kullanırken yumuşatır.

    1. Başarılı bir sabun sadece sıvı yağlardan çıkmaz. Bunun dışında yılan yağın içerikleri nedir bakmanız gerekir.

  2. Evet doğrudur sadece yağlardan çıkmaz da diğer maddelerin hepsini kullanacağım zaten sadece yağ türlerinde hepsini kullanmak istemediğim için bir kaç tane yağın ismini söyledim

    1. Palm yağı yerinde hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz ama kostik miktarı yeniden hesaplanmanız gerekir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Scroll to Top