Yeni Projeler

INCI nedir?

INCI nedir?

Kozmetikleriniz satın aldığın zamanı içerik kısımda çoğu zamanı uzun, garip isimli şeyleri yazıyor. Onların yazma tarzı farketmez dünyada nerede da oluyorsanız aynısıdır, çünkü özel bir dil kullanılır. NOT: Zor okuyan kelimlerde oluyorsa doğal yada doğal değil anlama gelmez. Örnek: Aqua = Su Olea Europaea (Olive) Oil […]

Şampuan Sabunu nasıl yapılır?

Şampuan Sabunu nasıl yapılır?

Bugün proje istekleriniz başımız dert oldu. Şampuan sabunu yapmak isteyenleri çoğaldığı için hem yeni bir sabun türü denedim hem saçım da. İnternette Shampoo Bar olarak adlandıran bir kaç farklı ürünleri var. Biz bugün doğal sabun olanı yapıyoruz. Memnun mı kaldın? soranları için cevab biraz karmakarışık. Köpüğü […]

Hindistan Cevizi Yağı – Kozmetik ve Sabun Yapımında ne için kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı – Kozmetik ve Sabun Yapımında ne için kullanılır?

İnglizce: Coconut Oil

INCI: cocos nucifera (coconut) oil

 

Nasıl elde edilir?

Hindistan cevizi yağı direkt kurutulmuş hindistan cevizi içisinden (etisinden) sıkılarak çıkartılır. Böyle virgin yani sizma kalite elde edilir.

Bu yağ kremsi yada kırık beyazı bir renktir, sıvısa neredeysa tamam şeffaftır, ve müthiş kokulu.

Isı ve bazen bir çözüçü / solvent yardım ile kalan yağı da çıkartılır.

Kozmetik ve sabun yapımı için kullanan hindistan cevizi yağı, üç işlemlerden daha geçirir.

1. Refined / Rafine edilir, yani temizler

2. Bleached /Ağartılır, yani renk ayarlanır

3.  Deodorized / Deodorize edilir, yani koku azaltır.

Bu kalite RBD olarak satılır. Renk beyaz – kremsidir, sıvıyken şeffaf ve nerdeyse tamamen kokusuzdur.

 

Hindistan Cevizi Yağın Kıvamı nasıldır?

Hindistan Cevizi Yağı ortam sıçaklığa bağlı sıvı, krem hali yada katı olabilir. Hindistan Cevizi Yağın erime noktası yaklaşık 24 derecesidir.

Yağınız arada bir kıvamı olunca, yani hem sıvı hem katı bölümleri varsa, karıştırarak kullanın yoksa sadece hindistan cevizi yağın bazı birleşimleri kullanıyorsunuz.

 

Hindistan Cevizi Dokusu nasıldır?

İlk anda yağlı diyeçeksiniz… ama yağlı ve yağlı arasında farkları oluyor.

Hindistan Cevizi Yağı direkt ellerine sürüyorsanız biraz ovuluyorsanız kısa bir sürede cilt taraftan emmiş oluyor, yağlı his bırakmıyor. Bu özelliği hindistan cevizi yağı masaj uygulamalar için kullanılır.

 

Hindistan Cevizi Yağı birleşimi nedir?

Hindistan Ceviz Yağı yağ asıtleri çoğu kısa ve orta uzunluktur. Özellikle laurilik, kaprilik ve miristik asıttır (laurylic acid, caprylic acid, myristylic acid) gliserin ile bağlı olarak hindistan cevizi yağı oluşturuyor.

 

RBD kalite neden kozmetik ve sabun yapımında kullanılır?

RBD satın alıyorsan, görünüm, koku ve yapısı hep aynı oluyor. Yağı üreticiden bir standarda getirilmiş.

Bunu özellikle hazırladığınız ürünü satmak istiyorsanız önemlidir. Çünkü yaptığınız ürünü hep aynı olması gerekir. Müşteri ne kadar doğal da istiyorsa ürün bir kez beyaz bir kez sarısa şüpheli sorulara açık olacak. Formül mü değişti? İçerikler mi değişti? ….

Bunun yanında özellikle rafine edilmemiş yağları ürünün raf ömürü olumsuz şekilde etkileniyor.

 

Organik kalite ne demektir?

Organik olan bir hammadde, hem yetiştirmeda, toplamada, işlemde hem de iş yerinde organik olumlu olması / çalışması şarttır.

Yani hindistan cevizi gibi kokuyorsa, sizma da bile oluyorsa organik olacak anlamda gelmiyor.

 

Hindistan Cevizi Yağını Yediği var mı?

Hindistan Cevizi Yağı kullanmak istemiyorsanız en yakın alternatif Babassu Yağıdır.

 

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Bakımı Ürünlerde ne için kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı bir taşıcı ve sabıt yağıdır.

Cilt bakımı ürünlerde üç görevi görüyor: Kıvam verici, yumuşatıcı (emollient) ve kapatıcı (occlusive – yani cildin nem kaybı engelliyor).

Yumuşatıcı ve kapatıcı özellikler için kuru, hassas ve yorgun cilt ürünler için tercih edilir.

Ama çok yağlı olmayan bir yağ nedenile her cilt tipi için uygundur.

 

Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakımı Ürünlerde ne için kullanılır?

Cilt bakımı altında ki özellikleri saç bakımı için de geçerlidir.

Bunun yanında hindistan cevizi yağın saç bakımı için çok önemli bir özelliği var.

Hindistan cevizi yağın yapısı saç yapısına çok benzediğin için, kolayça saç taraftan emilir ve böyle saçına derin bir bakımı görevi görür. Bu özelliği pek başka bir yağıda karşılmamaktadır.

 

Hindistan Cevizi Yağı Sabun Yapımında ne için kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı doğal sabunlarınız sertleştirir, temizliği özelliği artar ve büyük baloncuklu köpüğü katılır.

 

Kullanım Miktarları

Losyonlar ve Kremlerde: 2 – 20%

Merhemler ve Balmlarda: 5 – 100%

Saç Bakım Ürünlerde: 2 – 5%

Saç Maskelerde: 5 – 100%

Sabun Yapımında: 5 – 30 %

 

Sorularınız varsa lütfen yorum olarak bırakın. Yazı beğendiseniz paylaşmaya unutmayın.

[Paylaşmaya unutmayın]
Sabunlaşma Faktörleri & Hesaplaması

Sabunlaşma Faktörleri & Hesaplaması

Kendin Sabun tarifi nasıl yaratabilirim soranlar için bir başlangıç yolu göstermek istedim. Göstercek olan hesaplamada sadece sabunlaşma değerleri dikkatine alarak işlemi gösteriyorum. Yağların sabunda ki katkıları (köpük miktarı, köpük tarzı, sertliği, nemlendirici özelliği, vs.) bir blog postu için şuanda çok fazladır. Adım adım başlayalım…   […]

Ballı Sabun Nasıl Yapılır?

Ballı Sabun Nasıl Yapılır?

Bal kiymetlidir, bal sağlıklıdır ve ballı sabun da güzel oluyor. Haydi beraber Ballı Doğal Sabun yapalım.

Aromaterapi nedir?

Aromaterapi nedir?

Aromaterapi hem de bir sanat hem de bir bilim.

Aromaterapiğin temeli uçucu yağları.

Uçucu yağları farklı bitki parçalardan elde edilir.

 

Yaklaşık bu kadar yazabilirdim ve dilim dolanmaya başladı, ondan bu konu video olarak deneyelim düşündüm. Video yada yazılı metin olarak konuları nasıl tecih ediyorsunuz yorum olarak bırakıyosrsanız çok sevinirim. 🙂


Aromaterapi Nedir?
[İndirmek için sağ tıklayın ve kaydetin]
 

Aromaterapi nedir?
[Paylaşmaya unutmayın]
SaveSaveSaveSave

SaveSave