Menu Close

Ascorbic Acid = C Vitamini

Ascorbic Acid = C Vitamini
Posted in blog, hammaddeler

INCI: Ascorbic Acid

CAS – No.: 50 – 81 – 7

Kullanım Miktarı: 0,5 – 10%

Görev: Antioksidan, Etkin Madde

Raf Ömrü: 36 ay açtıktan sonra

C Vitaminin Formları

E Vitamnini suda çözen vitamin gruba aittir, ama kozmetik uygulama için yağda çözen formleri var. C vitamini insan vücuduna için hayatı önemli bir vitamindir, gıdadan alınır, vücudumuz kendisine onu üretemez.

Askorbik Asit “aktif” C Vitaminidir, hem gıda olarak hem kozmetik hammadde olarak kullanılır, fakat su ve ışık temaz ettikten sonra çabucak etkisi kaybolur, ürünlerinizde kullanmak istiyorsanız ufak miktarlarda üretin ve ışık görmeyen ambalaj seçenekleri tercih edin.

Kozmetik hammadde olarak Ascorbyl Palmitate, Magnesium Ascorbyl Phosphate ve Tetrahexyldecyl Ascorbate kullanılır.

Üçüde Askorbik Asitten daha dayanıklıdır ve cilt uygulamadan sonra aktif forma dönüştürür.

Ascorbyl Palmitate ve Tetrahexyldecyl Ascorbate yağda çözünen formları, Magnesium Ascorbyl Phosphate suda çözendir.

C Vitamini ne işe yarar?

  1. Anti – Oksidan görevi görür, böyle cildimizde ki yaşlanma izleri azaltır/durdurur.
  2. Gençleştirici vitamin olarak kabul edilir: C vitamini ciltte ki lekelerin rengi açar, kolajen üretimi desteklendiği için kırışıkları azaltır ve daha dolgun bir cilt yapar.

En güzel sonuçları alabilmek için E vitamin ile kullanmaya tavsiye ederim.

Paylaşmaya unutmayın

Benzer Yazılar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *