INCI nedir?

INCI nedir?

Kozmetikleriniz satın aldığın zamanı içerik kısımda çoğu zamanı uzun, garip isimli şeyleri yazıyor. Onların yazma tarzı farketmez dünyada nerede da oluyorsanız aynısıdır, çünkü özel bir dil kullanılır.

NOT: Zor okuyan kelimlerde oluyorsa doğal yada doğal değil anlama gelmez.

Örnek:

Aqua = Su

Olea Europaea (Olive) Oil = Zeytinyağı

Citric Acid = Limon Tuzu

Sodium Hydroxide = Kostik

alpha-Tocopherol = E vitamini

….

 

 

INCI ne demek?

Bu dilin isimi INCI’dır.

INCI = International Nomenclature of Cosmetic Ingredients

yani Kozmetik İçeriklerin Uluslararası İsimlendirme

Siz de sabun, kremleri v.s. yapıyorsanız ve satmak istiyorsanız bu dili kullanmanız gerekir.

 

INCI neden kullanılır?

INCI isimleri üç sebep ile kullanılır.

  1.  Kozmetik yapanlar arasında bir ortak dilli gerekir, yoksa imalatta çok sıkıntılı bir durum düşürebilirsin.
  2. Emülgator kullanın yeterli bir bilgi değil, hangi emülgator bu formül için kullanmak gerekir belli olması lazım. INCIler bunu sağlıyorlar çünkü birleşimleri adlanıyorlar. Evde yemek yaparken düşün siz yanında ki kişi “yağı ilave edebilir misin?” söylüyorsun ama yanında ki kişi sizin istediğin zeytinyağı yerinde fındık yağı ilave ediyor.
  3. Doğal ürün da yapmak ve kullanmak istiyorsan, bazı kişiler ama bir alerji var, onlar içerik bölüme bakarak kullanmak istemediğin içerikleri bulabilirler ve ona göre seçim yapabilirler. Bu özellikle doğal bazlı ürün yapımında çok önemlidir, çünkü alerjik reaksiyonlar bitkisel ürünlerde çok daha sık görünür.

 

[Paylaşmaya unutmayın]

SaveSave

SaveSave

SaveSave



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.