Etiket: kozmetik

Bitkiler ile Doğal Sabun & Kozmetik Yapımı | Ücretsiz Online Workshop

Bitkiler ile Doğal Sabun & Kozmetik Yapımı | Ücretsiz Online Workshop

Çalışma Kitabı indirmek için sadece altdaki resime tıklayın.

Setil Alkol Hakkında

Setil Alkol Hakkında

INCI: cetyl alcohol CAS No.: 36653-82-4 Görünüm: beyaz pul Koku: yok, çoook az Görev: genel kullanım emulgatör / kıvam verici; Kullanım Miktarı: % 1 – 30 Kullanım Alanı: losyonlar, kremler, saç ürünlerde, renkli kozmetik ürünler, duş jeliler Kullanım: Yağ faz ile 50 – 60 derecede […]

Palm Yağı Hakkında (SA Live)

Palm Yağı Hakkında (SA Live)

İnglizce: Palm Oil

INCI: Elaeis Guineensis (palm) oil

CAS No.: 8002-75-3

Kusura bakmayın bu kez video yatay oldu 🙁 tabletten denedim … neyse yeni bir şey öğrendik

NASIL ELDE EDİLİR?

Palm yağın üretimi zeytin yağın üretimi benziyor.

Meyveleri sıkıp arındırma işlemlerden geçiyor.

Bu yağ kremsi yada açık sarı bir renktir, sıvısa neredeysa tamam şeffaftır.

Maalesef dünyayın ihtiyaç çok yüksek olduğundan palmiye tarimi ekolojik sıkınıtılar için sebep oluyor.

PALM YAĞIN KIVAMI NASILDIR?

Palm Yağı ortam sıçaklığa bağlı sıvı yada krem hali olabilir. Palm Yağın erime noktası yaklaşık 35 derecesidir.

Yağınız arada bir kıvamı olunca karıştırarak kullanın. 

PALM YAĞIN DOKUSU NASILDIR?

İlk anda yağlı diyeçeksiniz… ama yağlı ve yağlı arasında farkları oluyor.

Palm Yağı direkt ellerine sürüyorsanız biraz ovuluyorsanız zaman ile cilt taraftan emmiş oluyor, hafif yağlı bir his bırakmıyor.  Düşük bir kaplama görevi görüyor.

PALM YAĞI BİRLEŞİMİ NEDİR?

Palm yağın yağ asiti bileşimi: palmitik, oleik ve linoleik asittir. 
Bunun yanında E vitamin aile ait tocotrienol, karotene, ve phyto sterolgiller zengindir.

PALM YAĞINI YEDİĞİ VAR MI?

Palm yağın en güzel yedeği iç yağıdır.

Hayvansal yağı kullanmak istemiyorsanız babassu, mango, kakao ya da shea yağı deneyin.

PALM YAĞI CİLT BAKIMI ÜRÜNLERDE NE İÇİN KULLANILIR?

Palm Yağı bir taşıcı ve sabıt yağıdır.

Cilt bakımı ürünlerde üç görevi görüyor: Kıvam verici, yumuşatıcı (emollient) ve kapatıcı (occlusive – yani cildin nem kaybı engelliyor).

Yumuşatıcı ve kapatıcı özellikler için kuru, hassas ve yorgun cilt ürünler için tercih edilir.

PALM YAĞI SAÇ BAKIMI ÜRÜNLERDE NE İÇİN KULLANILIR?

Cilt bakımı altında ki özellikleri saç bakımı için de geçerlidir.

Not olarak burada yazmam gerekir, palm yağı saf halinde – yani yağ olarak – genelde pek kozmetik yapımında kullanılmıyor fakat kozmetik hammaddeleri palm yağından üretilir.
Hem palm yağı hem hindistan cevizi yağı, soya yağı, ayçiçek yağı ve kanola yağı petrol yağı alternatifi olarak kozmetik hammadde imalatında kullanılır.

PALM YAĞI SABUN YAPIMINDA NE İÇİN KULLANILIR?

Palm Yağı doğal sabunlarınıza sertleşir, hindistan cevizi yağı köpükte desteklenir.

Palm Yağının Sabunlaşma Faktörü: 0.141 (NaOH), 0.200 (KOH)

KULLANIM MİKTARLARI

Losyonlar ve Kremlerde: 2 – 20%

Merhemler ve Balmlarda: 5 – 30%

Saç Bakım Ürünlerde: 2 – 5%

Saç Maskelerde: 5 – 30%

Sabun Yapımında: 10 – 30 %

PALM YAĞI KULLANAN TARİFLERİ

Şampuan Sabunu

Kokulu Sabun: Sweet Baby

Turuncu Gökkuşağı Sabun

Kokulu Sabun:Sugared Vanilla

Sorularınız varsa lütfen yorum olarak bırakın. Yazı beğendiseniz paylaşmaya unutmayın.

Palm Yağı Hakkında
Ekstraktlar nedir, nasıl ve nerde kullanabilirim? (SA Live)

Ekstraktlar nedir, nasıl ve nerde kullanabilirim? (SA Live)

Butik Sabun ilave fayda katmak istiyor musunuz? Yeni Bitkisel Ekstraktlarımız bunu için idealdır. Hadi bakalım onlar nedir ve nasıl kullanalım. Bu hafta gelen soru Nilay Hanım geldi. Teşekkür ederim 🙂   Ekstraktlar nedir? Ekstraktlar amacı bitkilerde bullunan özellikleri bir çözücü ile çıkartarak sıvı haline getirmektir. […]

Köpüren Banyo Tuzu nasıl yapılır?

Köpüren Banyo Tuzu nasıl yapılır?

Köpüren banyo tuzu mu? Evet, hem banyo terapi hem eğlence 🙂 Köpüren banyo tuzu bildiğimiz banyo köpüğün ve banyo tuzun bir orta noktası. Köpük bölümü hem keyif hem temizlik amacı yerinde getirir. Tuzu – içindeki minerallar ile – cildinizi arındırır ve nemi korur. Küvette banyo […]

INCI nedir?

INCI nedir?

Kozmetikleriniz satın aldığın zamanı içerik kısımda çoğu zamanı uzun, garip isimli şeyleri yazıyor. Onların yazma tarzı farketmez dünyada nerede da oluyorsanız aynısıdır, çünkü özel bir dil kullanılır.

NOT: Zor okuyan kelimlerde oluyorsa doğal yada doğal değil anlama gelmez.

Örnek:

Aqua = Su

Olea Europaea (Olive) Oil = Zeytinyağı

Citric Acid = Limon Tuzu

Sodium Hydroxide = Kostik

alpha-Tocopherol = E vitamini

….

 

 

INCI ne demek?

Bu dilin isimi INCI’dır.

INCI = International Nomenclature of Cosmetic Ingredients

yani Kozmetik İçeriklerin Uluslararası İsimlendirme

Siz de sabun, kremleri v.s. yapıyorsanız ve satmak istiyorsanız bu dili kullanmanız gerekir.

 

INCI neden kullanılır?

INCI isimleri üç sebep ile kullanılır.

  1.  Kozmetik yapanlar arasında bir ortak dilli gerekir, yoksa imalatta çok sıkıntılı bir durum düşürebilirsin.
  2. Emülgator kullanın yeterli bir bilgi değil, hangi emülgator bu formül için kullanmak gerekir belli olması lazım. INCIler bunu sağlıyorlar çünkü birleşimleri adlanıyorlar. Evde yemek yaparken düşün siz yanında ki kişi “yağı ilave edebilir misin?” söylüyorsun ama yanında ki kişi sizin istediğin zeytinyağı yerinde fındık yağı ilave ediyor.
  3. Doğal ürün da yapmak ve kullanmak istiyorsan, bazı kişiler ama bir alerji var, onlar içerik bölüme bakarak kullanmak istemediğin içerikleri bulabilirler ve ona göre seçim yapabilirler. Bu özellikle doğal bazlı ürün yapımında çok önemlidir, çünkü alerjik reaksiyonlar bitkisel ürünlerde çok daha sık görünür.

 

[Paylaşmaya unutmayın]

SaveSave

SaveSave

SaveSave