hammaddeler

INCI nedir?

INCI nedir?

Kozmetikleriniz satın aldığın zamanı içerik kısımda çoğu zamanı uzun, garip isimli şeyleri yazıyor. Onların yazma tarzı farketmez dünyada nerede da oluyorsanız aynısıdır, çünkü özel bir dil kullanılır. NOT: Zor okuyan kelimlerde oluyorsa doğal yada doğal değil anlama gelmez. Örnek: Aqua = Su Olea Europaea (Olive) Oil […]

Hindistan Cevizi Yağı – Kozmetik ve Sabun Yapımında ne için kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı – Kozmetik ve Sabun Yapımında ne için kullanılır?

İnglizce: Coconut Oil INCI: cocos nucifera (coconut) oil   Nasıl elde edilir? Hindistan cevizi yağı direkt kurutulmuş hindistan cevizi içisinden (etisinden) sıkılarak çıkartılır. Böyle virgin yani sizma kalite elde edilir. Bu yağ kremsi yada kırık beyazı bir renktir, sıvısa neredeysa tamam şeffaftır, ve müthiş kokulu. Isı […]

Aromaterapi nedir?

Aromaterapi nedir?

Aromaterapi hem de bir sanat hem de bir bilim. Aromaterapiğin temeli uçucu yağları. Uçucu yağları farklı bitki parçalardan elde edilir.   Yaklaşık bu kadar yazabilirdim ve dilim dolanmaya başladı, ondan bu konu video olarak deneyelim düşündüm. Video yada yazılı metin olarak konuları nasıl tecih ediyorsunuz […]

Esans, Uçucu Yağı ve Aroma arasında ki fark nedir?

Esans, Uçucu Yağı ve Aroma arasında ki fark nedir?

Esans, aroma, uçucu yağı, … kafanız karışıcı kelimeler, değil mi? Onların farkı size bugün anlatmak istiyorum.   Esans Esans koku veren bir hammaddedir, genelde doğal kaynaklardan üretilmiş koku parçaçıklar laboratuvar ortamda istediğiniz kokuya birleştirir. Kek tarifi düşünün. Bugün diyelim yasemin esansı yapmak istiyorum, bunu için […]