Menu Close

Palm Yağı Hakkında | SA Live B5

Palm Yağı Hakkında
Posted in blog, doğal sabun, hammaddeler, kozmetik, SA Live, sorularınız, videolu

İnglizce: Palm Oil

INCI: Elaeis Guineensis (palm) oil

CAS No.: 8002-75-3

Kusura bakmayın bu kez video yatay oldu 🙁 tabletten denedim … neyse yeni bir şey öğrendik

NASIL ELDE EDİLİR?

Palm yağın üretimi zeytin yağın üretimi benziyor.

Meyveleri sıkıp arındırma işlemlerden geçiyor.

Bu yağ kremsi yada açık sarı bir renktir, sıvısa neredeysa tamam şeffaftır.

Maalesef dünyayın ihtiyaç çok yüksek olduğundan palmiye tarimi ekolojik sıkınıtılar için sebep oluyor.

PALM YAĞIN KIVAMI NASILDIR?

Palm Yağı ortam sıçaklığa bağlı sıvı yada krem hali olabilir. Palm Yağın erime noktası yaklaşık 35 derecesidir.

Yağınız arada bir kıvamı olunca karıştırarak kullanın. 

PALM YAĞIN DOKUSU NASILDIR?

İlk anda yağlı diyeçeksiniz… ama yağlı ve yağlı arasında farkları oluyor.

Palm Yağı direkt ellerine sürüyorsanız biraz ovuluyorsanız zaman ile cilt taraftan emmiş oluyor, hafif yağlı bir his bırakmıyor.  Düşük bir kaplama görevi görüyor.

PALM YAĞI BİRLEŞİMİ NEDİR?

Palm yağın yağ asiti bileşimi: palmitik, oleik ve linoleik asittir. 
Bunun yanında E vitamin aile ait tocotrienol, karotene, ve phyto sterolgiller zengindir.

PALM YAĞINI YEDİĞİ VAR MI?

Palm yağın en güzel yedeği iç yağıdır.

Hayvansal yağı kullanmak istemiyorsanız babassu, mango, kakao ya da shea yağı deneyin.

PALM YAĞI CİLT BAKIMI ÜRÜNLERDE NE İÇİN KULLANILIR?

Palm Yağı bir taşıcı ve sabıt yağıdır.

Cilt bakımı ürünlerde üç görevi görüyor: Kıvam verici, yumuşatıcı (emollient) ve kapatıcı (occlusive – yani cildin nem kaybı engelliyor).

Yumuşatıcı ve kapatıcı özellikler için kuru, hassas ve yorgun cilt ürünler için tercih edilir.

PALM YAĞI SAÇ BAKIMI ÜRÜNLERDE NE İÇİN KULLANILIR?

Cilt bakımı altında ki özellikleri saç bakımı için de geçerlidir.

Not olarak burada yazmam gerekir, palm yağı saf halinde – yani yağ olarak – genelde pek kozmetik yapımında kullanılmıyor fakat kozmetik hammaddeleri palm yağından üretilir.
Hem palm yağı hem hindistan cevizi yağı, soya yağı, ayçiçek yağı ve kanola yağı petrol yağı alternatifi olarak kozmetik hammadde imalatında kullanılır.

PALM YAĞI SABUN YAPIMINDA NE İÇİN KULLANILIR?

Palm Yağı doğal sabunlarınıza sertleşir, hindistan cevizi yağı köpükte desteklenir.

Palm Yağının Sabunlaşma Faktörü: 0.141 (NaOH), 0.200 (KOH)

KULLANIM MİKTARLARI

Losyonlar ve Kremlerde: 2 – 20%

Merhemler ve Balmlarda: 5 – 30%

Saç Bakım Ürünlerde: 2 – 5%

Saç Maskelerde: 5 – 30%

Sabun Yapımında: 10 – 30 %

PALM YAĞI KULLANAN TARİFLERİ

Şampuan Sabunu

Kokulu Sabun: Sweet Baby

Turuncu Gökkuşağı Sabun

Kokulu Sabun:Sugared Vanilla

Sorularınız varsa lütfen yorum olarak bırakın. Yazı beğendiseniz paylaşmaya unutmayın.

Palm Yağı Hakkında
Paylaşmaya unutmayın

Benzer Yazılar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *