Etiket: hammadde

Palm Yağı Hakkında (SA Live)

Palm Yağı Hakkında (SA Live)

İnglizce: Palm Oil INCI: Elaeis Guineensis (palm) oil CAS No.: 8002-75-3 Kusura bakmayın bu kez video yatay oldu 🙁 tabletten denedim … neyse yeni bir şey öğrendik NASIL ELDE EDİLİR? Palm yağın üretimi zeytin yağın üretimi benziyor. Meyveleri sıkıp arındırma işlemlerden geçiyor. Bu yağ kremsi […]

Ekstraktlar nedir, nasıl ve nerde kullanabilirim? (SA Live)

Ekstraktlar nedir, nasıl ve nerde kullanabilirim? (SA Live)

Butik Sabun ilave fayda katmak istiyor musunuz? Yeni Bitkisel Ekstraktlarımız bunu için idealdır. Hadi bakalım onlar nedir ve nasıl kullanalım. Bu hafta gelen soru Nilay Hanım geldi. Teşekkür ederim 🙂   Ekstraktlar nedir? Ekstraktlar amacı bitkilerde bullunan özellikleri bir çözücü ile çıkartarak sıvı haline getirmektir. […]

INCI nedir?

INCI nedir?

Kozmetikleriniz satın aldığın zamanı içerik kısımda çoğu zamanı uzun, garip isimli şeyleri yazıyor. Onların yazma tarzı farketmez dünyada nerede da oluyorsanız aynısıdır, çünkü özel bir dil kullanılır.

NOT: Zor okuyan kelimlerde oluyorsa doğal yada doğal değil anlama gelmez.

Örnek:

Aqua = Su

Olea Europaea (Olive) Oil = Zeytinyağı

Citric Acid = Limon Tuzu

Sodium Hydroxide = Kostik

alpha-Tocopherol = E vitamini

….

 

 

INCI ne demek?

Bu dilin isimi INCI’dır.

INCI = International Nomenclature of Cosmetic Ingredients

yani Kozmetik İçeriklerin Uluslararası İsimlendirme

Siz de sabun, kremleri v.s. yapıyorsanız ve satmak istiyorsanız bu dili kullanmanız gerekir.

 

INCI neden kullanılır?

INCI isimleri üç sebep ile kullanılır.

  1.  Kozmetik yapanlar arasında bir ortak dilli gerekir, yoksa imalatta çok sıkıntılı bir durum düşürebilirsin.
  2. Emülgator kullanın yeterli bir bilgi değil, hangi emülgator bu formül için kullanmak gerekir belli olması lazım. INCIler bunu sağlıyorlar çünkü birleşimleri adlanıyorlar. Evde yemek yaparken düşün siz yanında ki kişi “yağı ilave edebilir misin?” söylüyorsun ama yanında ki kişi sizin istediğin zeytinyağı yerinde fındık yağı ilave ediyor.
  3. Doğal ürün da yapmak ve kullanmak istiyorsan, bazı kişiler ama bir alerji var, onlar içerik bölüme bakarak kullanmak istemediğin içerikleri bulabilirler ve ona göre seçim yapabilirler. Bu özellikle doğal bazlı ürün yapımında çok önemlidir, çünkü alerjik reaksiyonlar bitkisel ürünlerde çok daha sık görünür.

 

[Paylaşmaya unutmayın]

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Esans, Uçucu Yağı ve Aroma arasında ki fark nedir?

Esans, Uçucu Yağı ve Aroma arasında ki fark nedir?

Esans, aroma, uçucu yağı, … kafanız karışıcı kelimeler, değil mi? Onların farkı size bugün anlatmak istiyorum.   Esans Esans koku veren bir hammaddedir, genelde doğal kaynaklardan üretilmiş koku parçaçıklar laboratuvar ortamda istediğiniz kokuya birleştirir. Kek tarifi düşünün. Bugün diyelim yasemin esansı yapmak istiyorum, bunu için […]